Djeca otvorila Dane Grada Čakovca uz Festival sporta i smotru učeničkih zadruga

Uz veselje i druženje, djeca su danas svečano otvorila manifestaciju “Dani Grada Čakovca 2023.”, kojom se proslavlja 29. svibnja, Dan Grada Čakovca.

Centar grada bio je ispunjen energičnim sportašima koji su demonstrirali svoje vještine u raznim sportovima, dok su vrijedni zadrugaši izložili svoje rukotvorine.

Manifestaciju je organizirala Zajednica sportova Grada Čakovca, potvrđujući tako da Čakovec zaista živi sport.

Trg Republike bio je poprište događanja, gdje su sportski klubovi imali priliku predstaviti svoje aktivnosti na štandovima i sportskim poligonima.

Djeca su imala priliku upoznati se s nogometom, košarkom, rukometom, odbojkom, judom, tenisom, gimnastikom, rolanjem i stolnim tenisom putem malih sportskih borilišta prilagođenih njima.

U sklopu obilježavanja Dana Grada Čakovca, održana je i Županijska smotra učeničkih zadruga.

Domaćin ovogodišnjeg događanja bila je Učenička zadruga “Fijolica” Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Čakovca i Grada Čakovca. Veliki broj posjetitelja iz Čakovca i okolnih područja podržao je sudionike smotre, razgledao njihove proizvode te pružio podršku njihovom radu i kreativnosti.

Otvorenju su se pridružili gradonačelnica Ljerka Cividini i župan Međimurske županije Matija Posavec, koji su čestitali organizatorima, Zajednici sportskih udruga Grada Čakovca na čelu s predsjednikom Anđelkom Crnčecom i tajnikom Tomicom Jakopcom, te ravnateljici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Dragici Benčik i njenim suradnicima.

Ovaj veseli i sadržajan događaj obilježio je početak Dana Grada Čakovca, koji će donijeti mnoge aktivnosti i manifestacije tijekom slavljeničkog razdoblja.

 

Izvor i foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE