16 C
Čakovec
Subota, 3 lipnja, 2023

Disc golf pobjede u Toplicama Sveti Martin pripale su ocu i kćeri Gorički

U subotu 28.1. 2023. na disc golf terenu Spa Hills u Toplicama Sveti Martin je održano 6. izdanje disc golf turnira Frosty Hills kojeg već godinama organizira varaždinski disc golf klub Lagoda.

Uvjeti za igru nisu bili baš idealni jer je temperatura bila oko 0 do 2 stupnja celzijusa, a puhao je i hladan sjeverni vjetar, no usprkos tome sudjelovalo je, za ovaj turnir, rekordnih 47 igračica i igrača iz Hrvatske, Austrije, Mađarske i Slovenije. Natjecanje je započelo u 10:30 sati, odvijalo se u dvije runde po 14 staza, te je završilo proglašenjem pobjednika oko 17 sati.

U otvorenoj kategoriji sudjelovalo je 15 igrača, a pobjedu je ubilježio Tomislav Gorički (Flying Disc klub Zagreb) sa ukupnih -2 u odnosu na par terena te odličnim rundama vrijednim 947 i 993 rejting bodova. Drugo mjesto je osvojio Blaž Petrovič (Slovenija) sa dva bacanja zaostatka, a treće su podjelili Balint Kazai (Mađarska) i Dinko Šimenc (Disc golf klub Lagoda, Varaždin).

U ženskoj otvorenoj kategoriji ovog puta su sudjelovale su samo tri igračice, a pobjedu jeodnijela najbolja hrvatska igračica Ana Gorički (FDK Zagreb) sa odličnih +14 u odnosu na par te rundama vrijednim 877 i 876 rejting bodova. Drugo mjesto pripalo je Tini Šimenc (DGK Lagoda), a treće Jeleni Geček (Disc golf klub Varaždin).

Osim u elitnim otvorenim kategorijama natjecanje se odvijalo i u tri niže kategorije prema standardu svjetskog udruženja igrača PDGA – najvišoj crvenoj, nižoj zelenoj i najnižoj početničkoj ljubičastoj.

U crvenoj kategoriji sudjelovalo je 10 igrača a pobjedu je odnio Benjamin Mauch (Austrija) ispred Arona Bognara (Mađarska) i Tomislava Kačavende (Disc golf klub Stubaki, Stubičke Toplice).

U zelenoj kategoriji sudjelovalo je 6 igrača, a sva tri mjesta na postolju su odnijeli igrači iz Slovenije – pobjedu Matic Blaž sa +13, drugo Jan Uršič i treće Primož Belčič.

U ljubičastoj kategoriji sudjelovalo je 13 igračica i igrača, a pobjedu je sa +24 odnio mladi Čakovčanin Petar Mikić koji nastupa za Disc golf klub Varaždin. Drugo mjesto je osvojio Ivan Klanjčić (DGK Stubaki), a treće Matija Razum iz Samobora.

Iako je disc golf u Hrvatskoj sa ozbiljnijim razvojem krenuo iz Međimurja još 2009. godine proteklih nekoliko godina sport je bio u svojevrsnom mirovanju te je ugašen i nekadašnji Disc golf klub Zrinski, no veseli činjenica da je na ovom turniru nastupalo čak sedmero međimuraca od kojih se njih šestero disc golfom bavi niti godinu dana – Ana Rob, Lucija Šilec, Denis Žganec, Marko Vuković, Patrik Grof, Petar Mikić i Radule Mikić. Osim pobjede Petra Mikića  početničkoj kategoriji, vrijedi istaknuti i dobar nastup Patrika Grofa koji je, također u početničkoj kategoriji, osvojio 5. mjesto odigravši obje runde značajno iznad svog trenutnog rejtinga.

Cjelokupni  rezultati natjecanja nalaze se na:
https://www.pdga.com/tour/event/66240

fotografije: Lagoda Disc Golf

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,592FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE