0.6 C
Čakovec
Utorak, 5 prosinca, 2023

Direktori trgovačkih društava iz Donjeg Kraljevca i Belice osumnjičeni za zlouporabu povjerenja i materijalnu štetu od 150.000 eura

U sklopu borbe protiv gospodarskog kriminaliteta, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom direktora trgovačkih društava. 61-godišnjak i 54-godišnjak, obojica s područja grada Čakovca, osumnjičeni su za počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Prema informacijama PU međimurske, sumnja se da je 61-godišnji direktor trgovačkog društva iz Donjeg Kraljevca, u razdoblju od siječnja 2018. do prosinca 2022. godine, zloupotrijebio svoju dužnost zaštite imovinskih interesa pravne osobe.

U suradnji s 54-godišnjim direktorom drugog trgovačkog društva iz Belice, osumnjičeni 61-godišnjak je nezakonito isporučivao metalni otpad iz svog društva u Belicu. Ukupna količina isporučenog otpada iznosila je oko 200 tona.

Osumnjičeni 61-godišnjak primio je novčana sredstva u iznosu većem od 150.000 eura od 54-godišnjeg direktora kao naknadu za isporučeni otpad.

Međutim, te isporuke nisu bile evidentirane u poslovnim knjigama obaju trgovačkih društava, a trgovačko društvo iz Donjeg Kraljevca nije izdalo račune za te transakcije.

Nadalje, osumnjičeni 61-godišnjak nije polagao primljena novčana sredstva u blagajnu ili na račun svog društva, čime je za sebe pribavio imovinsku korist i prouzročio štetu trgovačkom društvu iz Donjeg Kraljevca, u iznosu od najmanje 150.000 eura.

Protiv osumnjičenog dvojca bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE