Detalji nesreće kod Svete Helene: Troje u komi, a vozač iz Čakovca bez ozljeda

Prometna nesreća Sveta Helena
Teška prometna aa naplatnim kućicama Sveta Helena Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrebačka policija oglasila se priopćenjem o jučerašnjoj stravičnoj nesreći kod Svete Helene, koju u nastavku objavljujemo u cijelosti: 

Jučer, 11. srpnja 2019. godine oko 12.50 sati, 35-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW 2007. godište, a kretao se autocestom A4 izlazom broja 5 u smjeru juga. Dolaskom do naplatne postaje Sveta Helena, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, prednjim dijelom naletio je na stražnji dio osobnog automobila marke Škoda mađarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnjak, a kretao se ispred njega istom prometnom trakom izlaznog kolnika 5 u smjeru juga. Vozač Škode u trenutku sudara usporavao je svoje vozilo zbog zaustavljenog vozila ispred.

Od naleta, osobni automobil marke Škoda je odbačen u lijevo u smjeru istoka te se prednjim dijelom i gornjim postrojem naletio na betonski zid i naplatnu postaju broj 4, nakon čega se okrenuo oko osi te u padu bočnim dijelom naletio na naplatnu postaju broj 5, a potom je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila marke Audi mađarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak, a kretao se izlaznim trakom broja 5 naplatne postaje u smjeru juga te je u trenutku sudara bio zaustavljen zbog podizanja rampe i uzimanja kartice za naplatu cestarine.

Uslijed naleta naplatna postaja je odbačena na ulazni trak naplatne postaje Sveta Helena te je metalnim dijelom udarila u osobni automobil marke Ford poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak, a kretao se ulaznim trakom 4 naplatne postaje Sv. Helena u smjeru sjevera.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđene tri osobe iz osobnog automobila marke Škoda, 38-godišnja putnica kojoj je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava, dijete putnik kojemu je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb te 38-godišnji vozač, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Zagreb.

Policija u svojem izvješću ne spominje je li vozač BMW-a iz Čakovca, koji je uzrokovao nesreću, bio ozljeđen stoga se može zaključiti da je prošao bez ozljeda. Kontaktirali smo dodatno zagrebačku policiju kako bi saznali težinu ozljeda unesrećenih i kakav je status vozača BMW-a kada je policijsko postupanje u pitanju, ali iz policije su nam kazali kako za sada ne mogu reći ništa više.

Prema neslužbenim podacima bračni par s djetetom u jako je teškom stanju, navodno su u induciranoj komi, piše RTL.

Ostavi komentar