Dečko iz Sivice, glavna nogometna priča u Sloveniji, žele ga u reprezentaciji

Luka Bobičanec
Luka Bobičanec rođeni je strijelac, Foto: Facebook NK Mura
Dečko iz Sivice, ofenzivni vezni slovenskog prvoligaša Mure, Luka Bobičanec, krajem ovog tjedna velika je sportska priča u Sloveniji.
Nakon što je proigrao u tada hrvatskom četvrtoligašu Poletu iz Svetog Martina na Muri i prešao u redove Mure, u ovoj sezoni igra najbolji nogomet karijere.
Kao što su Međimurske novine donijele u razgovoru s njim postoji interes europskih klubova, izgledan je i veliki transfer, ali Luka je i dalje čvrsto na zemlji.
Za vrijeme koronavirus krize kad smo ga posjetili u rodnoj Sivici, marljivo je trenirao i održavao formu. To se isplatilo, jer nakon stanke igra sjajno, a Mura igra  povijesnu sezonu.
Ove sezone zabio je 11 pogodaka, osam u prvenstvu, sada i dva u Kupu i jedan u kvalifikacijama za Europsku ligu.
Na utakmicama polufinala Kupa koje su se igrale u kampu Slovenskog nogometnog saveza u Brdu kod Kranja, bez publike, ali su na tribini bili izbornik Kek i direktor Pavlin, koji je dao znakoviti signal i Luka je postao velika nogometna priča u Sloveniji. 
Bobičanec je zabio dva gola, bio igrač utakmice, pa su mediji uz Pavlinove riječi i Lukinu izjavu, nakon susreta inicirali priču o mogućem igranju za Sloveniju, posebice jer dobro govori i slovenski. 

 

Naravno da bih to volio. U Hrvatskoj nisam dobio nogometnu šansu, u Sloveniji jesam, mislim da sam tu priliku dobro iskoristio. Vidjet ćemo, nikad se ne zna što se može dogoditi, rekao je novinarima Bobičanec, prenosi siol.net.

Legendarni slovenski nogometaš i direktor reprezentacije dao je vrlo jasnu poruku na ovu temu.

– Apsolutno stranci mogu biti dodana vrijednost u reprezentaciji. Samo svi oni moraju imati želju igrati za Sloveniju, mora im to biti čast, a ne interes, rekao je Pavlin.

I priča se zakotrljala.

(nl, dz)

Ostavi komentar