Dean Hunjadi: Predsjednik Mladen Novak šteti ugledu SDP-a

Dean Hunjadi

Na nedavnoj sjednici najvažnijih tijela SDP-a Međimurske županije, kao što je već poznato, svoju je ostavku na funkcije člana Predsjedništva ŽO SDP Međimurske županije i predsjednika Općinske organizacije SDP Sveta Marija, ali i izlazak iz stranke, najavio Dean Hunjadi. Ovih će dana, kaže, u sjedište stranke dostaviti i pismeni zahtjev.

– Razloga za moju odluku ima više. Glavni i najveći je nezadovoljstvo radom predsjednika stranke Mladena Novaka, koji po mom mišljenju svojim postupcima šteti ugledu županijskog SDP-a. Od katastrofalnog rezultata na izborima za župana Međimurske županije, na kojima je dobio manje glasova od same stranke te je postalo evidentno da ga javnost ne doživljava kao ozbiljnog kandidata koji bi mogao ponuditi nova i kvalitetnija rješenja. Pod njegovim je vodstvom SDP izgubio i svoj koalicijski potencijal. Ni izbori za europski parlament nisu promijenili taj trend obrazložio je uvodno Hunjadi.

I to nije sve što ga smeta kada je u pitanju čelni čovjek stranke i njegov način rada.

– Na sjednicama predsjedništva i županijskog odbora raspravljalo se često o manje bitnim stvarima, dok bi o važnim odlukama bili obavješteni sa zakašnjenjem. Najsvježiji dokaz toj tezi je sporna sjednica županijske skupštine o kojoj tijela stranke nisu donijela nikakve zaključke, nego su članovi o svemu saznali iz medija. Kap koja je prelila čašu bio je pokušaj, koji je djelomično i ostvaren, da se smjenama i suspenzijama osigura vlastita pozicija, istaknuo je u razgovoru za Međimurske novine.

Kako kaže, na osnovu ranije rečenoga, nije želio dalje nastaviti rad u stranci i davati legitimitet ovakvom vođenju ŽO SDP-a, te je dao ostavku na sve svoje funkcije u stranci, te najavio vraćanje stranačke iskaznice.

Više o previranjima u međimurskom SDP-u možete čitati u novom broju Međimurskih novina u petak 5. srpnja.

Ostavi komentar