Davor Tkalec, voditelj prometnog ureda M-grupe: Učenici mogu biti mirni, prijevoz će se odvijati normalno

davor tkalec
Davor Tkalec: - Prijevoz učenika u Međimurskoj županiji funkcionirat će normalno

Mnogi učenici počeli su se počeli među sobom dogovarati i samoorganizirati za slučaj potrebe, jer su zbunjeni vijestima o mogućem štrajku vozača javnog prijevoza u Hrvatskoj.

– Kod nas se ne očekuju nikakvi problemi u prijevozu javnog linijskog prijevoza koji koriste srednjoškolci za dolazak u školu. Razgovarala sam s predstavnikom koncesionara M-grupe i kod nas neće biti štrajka.  U Međimurskoj županiji je prijevoz uređen koncesijom. Među rijetkim smo županijama koje imaju uređeno to pitanje, pa se problemi nisu nastali kod nas nego u drugim županijama, kazala je pročelnica Novak.

Kontaktirali smo i M-grupu koja obavlja javni linijski prijevoz kojim se srednjoškolci voze u svoje škole. Davor Tkalec, voditelj prometnog ureda  M-grupe i Autobusnog kolodvora u Čakovcu izričito je naglasio:

– Nikakvih problema u prijevozu srednjoškolaca neće biti. Učenici mogu biti mirni, prijevoz će se odvijati normalno.

Potvrdio je dobru suradnju s Međimurskom županijom s kojom imaju koncesijski ugovor do 2022. godine za javni linijski prijevoz koji koriste srednjoškolci.

– Mi smo u prilično dobrom odnosu s Međimurskom županijom. U M-grupi nas je 6 prijevoznika, a nositelj posla je Rudi Express. Obavljamo županijski javni linijski prijevoz i kompletan prijevoz učenika svih osnovnih škola. Kod nas štima jer smo sa Županijom i županom Posavcem postigli dogovor oko svih pitanja u vezi prijevoza.

 

 

 

 

Ostavi komentar