Darko Zver: Zagovarat ću uvođenje vaučera umjesto socijalne pomoći Romima

Darko Zver

Darko Zver, kandidat za međimurskog župana danas je u Čakovcu predstavio dio svog programa koji se odnosi na uvođenje novih pravila za romsku populaciju. Najvažnije promjene su vaučeri i kvalitetnije obrazovanje.

Za bolji suživot i kvalitetniju integraciju romske nacionalne manjine u društvo, moramo najprije iskreno i otvoreno progovoriti o stvarnim problemima u romskim naseljima u Međimurskoj županiji, između ostaloga najavio je Darko Zver,  kandidat za župana. Država je najviše odgovorna što se trenutni sustav subvencija i pomoći iskorištava na krivi način te svojim indiferentnim stavom samo odmaže Romima koji žele normalan život i jednake prilike.

-Ova Vlada, kao i nažalost one prije nje, ide linijom manjeg otpora i umjesto da rješava probleme, ona isplatama socijalne pomoći kupuje mir, a neki bi rekli i glasove na izborima. Kao novi župan Međimurske županije zahtijevat ću da se ova praksa u potpunosti izmijeni, izjavio je Darko Zver te najavio kako će dvije ključne stvari njegovog programa romske integracije biti zagovaranje uvođenja vaučera umjesto novčanih isplata socijalne pomoći te kvalitetniji obrazovni program.

Ostavi komentar