Darko Zver: Ovo nisu samo izbori za župana, na kocki je čast Međimurja jer HDZ priča o njemu kao o političkom plijenu

Darko Zver kandidat za međimurskog župana

Darko Zver je danas u središtu Čakovca na konferenciji za novinare objavio da se kandidira za međimurskog župana.

Istaknuo je: – ovo nisu samo izbori za funkciju župana, već se ovdje iza političke zavjese odvijaju znatno kompleksnije stvari, pri čemu je čast Međimurja na kocki. HDZ već o Međimurju priča kao o budućem političkom plijenu.

Likuju nad internim problemima nekih starih političkih stranaka i računaju na malu izlaznost na izbore pri čemu će oni uz pomoć, male, ali zbijene vojske članova pokoriti naše Međimurje. To je plan HDZ-a, stranke pravomoćno osuđene za korupciju. Stanke koja je bacila svoje kandže na Međimurje. Stoga se nemojte iznenaditi ako u nadolazećim danima i tjednima vidite Plenkovića i svu silu ministara koji će doći u Međimurje i obećavati brda i doline.

Ali nemojte nasjedati, HDZ-u se ne može vjerovati, kazao je Zver.

Darko Zver je u politički prostor ušao kao kandidat za gradonačelnika Čakovca. Izbore nije dobio, ali je osvojio dio biračkog tijela i izabran za predsjednika Gradskog vijeća Čakovca. Okolnost da ćemo u vrlo skoro vrijeme morati na izvanredne izbore za župana iskoristio je da i prije službenog raspisivanja izbora, prvi objavi svoju kandidaturu za župana.

Na konferenciji za novinare koju je održao ispred Doma sindikata u Čakovcu uz potporu svojih stranačkih kolega iz Fokusa, pozvao je građane da se odluče za njega.

Nastavio je: -Svi političari pričat će manje više istu priču, ali ja nisam kao oni. U samo nekoliko mjeseci nakon preuzimanja vlasti otvorit ćemo proračun svim građanima Čakovca i svih pripadajućih gradskih poduzeća. Premda su se neki direktori digli protiv mene, to me nije pokolebalo, nego sam još ustrajniji. Ne ovisim o politici, nitko od mojih bližnjih nije zaposlen po političkoj liniji, nemam koristi od politike, čist sam i neovisan. To su razlozi zbog kojih sam se odlučio kandidirati za župana, naglasio je Zver.

-Promjene, transparentnost i efikasnost javne uprave su moguće. Najbolji primjer su moji kolege iz redova stanke Fokus koji su iz svojih sredina napravili  suvremene i moderne gradove i općine, primjer su Sveta Nedjelja, Dugo Selo, Sveti Ivan Zelina, Samobor, Križ i Pirovac kojima upravljaju  načelnici i gradonačelnici iz redova stranke Fokus, nabrojio je.

Kao budući župan obećao je javnu objavu svih troškova, ugovora i računa Međimurske županiji i njezinih poduzeća. – Registar transparentnosti omogućit će efikasnije upravljanje, a to će značiti više novaca za škole, dvorane, domove zdravlja, prometnice i u konačnici to će podići kvalitetu života Međimuraca,rekao je.

Darko Zver je i dalje predsjednik Gradskog vijeća Čakovca do objave rezultata izbora. – Ako postanem župan dat ću ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća Čakovca, jer su to nespojive funkcije, kazao je Zver.

Pogledajte cijelu konfrenciju ovdje:

 

Ostavi komentar