Darko Horvat, ministar gospodarstva: Veći problem od prijetnje koronavirusa na gospodarstvo je migracijski val

darko horvat komora
Darko Horvat u Županijskoj komori u Čakovcu

Gospodarska kretanja u siječnju i veljači ove godine pokazala su određeni negativni utjecaj koronavirusa na europsko, a onda i naše gospodarstvo. – I to ne samo u aspektu turizma, već i u aspektu poljoprivrede, industrije, poduzetništva, a prvenstveno u transportu, kazao je Darko Horvat, ministar gospodarstva na sjednici Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore Čakovec.

– Gospodarska aktivnost, posebice u veljači doživjela je pad prema pokazateljima s kojima raspolaže ministarstvo. Taj trend se nastavlja i u ožujku, a vidljiv je po smanjenim narudžbi. Tako će se barem do svibnja gospodarska aktivnost odvijati drugačije, nego što se planiralo, kazao je ministar Horvat. Naglasio je: – Svjesni toga i na nama je da pokušamo određenim metodama ublažiti taj utjecaj koliko god je moguće.

Isto tako je kazao da je u gospodarstvu i politici veći problem od prijetnje koronavirusom na gospodarstvo novi migracijski val nakon što Austrija sredinom ove godine ukine dozvole za naše građane, koji će biti vrlo teško kontrolirati i njime upravljati.

Ostavi komentar