Darko Horvat izašao iz pritvora: Nema se što priznati!

01.03.2022.,Zagreb - Nakon deset dana provedenih iza resetaka zagrebackog zatvora Remetinec, Darko Horvat, bivsi ministar prostornog uredjenja, graditeljstva i drzavne imovine pusten je na slobodu Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nakon osam dana istražnog zatvora bivši ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat izašao je iz Remetinca, piše N1.

Kako pišu USKOK je ispitao troje svjedoka za koje je su ranije odredio da postoji opasnost od utecaja na svjedoke, a Izvanraspravno vijeće odbilo žalbu tužiteljstva koje je željelo da se taj pritvorski razlog odnosi na još osmero svjedoka.

Horvat je dao izjavu novinarima nakon izlaska iz pritvora oko 17 sati.

“Što reći nakon ovih 8 dana provedenih u istražnom zatvoru. Mislim da do ovoga svega nije trebalo doći”, rekao je.

“Mislim da bi najlakše bilo sve to skupa priznati i istog trenutka otići doma i čekati proces i suđenje, ali se nema što priznati. Uvjeren sam u to da svjesno ništa nisam napravio protuzakonito”, tvrdi ministar. Pokušat ćemo doznat sve što se dogodilo i dokazat da nije bilo nikakvih nezakonitih radnji. Siguran sam da će afera Horvat poprimiti žensko ime”, rekao je i dodao kako nije fer ni korektno ovakvo izlaganje nekoga tko mu je bio najbliži suradnik.

“Kad moj odvjetnik dobije uvidu spis, kad vidi za što me se tereti, ako bude podignuta optužnica, pristupit ćemo aktivnoj obrani”, rekao je Horvat i zahvalio novinarima na korektnom praćenju.

Osvrnuo se i na svoj saborski mandat.

“U Sabor se vratiti neću. Pola mandata gradonačelnik Preloga, pola mandata gradonačelnik Murskog Središća”, rekao je i dodao kako je uzeo mogućnost 6+6, ali neće iskoristiti cijelu godinu piše N1.

Ostavi komentar