Darko Dania priredio prijem za uspješne sportaše općine Nedelišće

najsportaš nedelišća 1
Uspješni sportaši Nedelišća

Povodom sjajnih sportskih postignuća na domaćim i međunarodnim natjecanjima, načelnik Darko Dania sa svojim zamjenicima Nikolom Novakom i Željkom Kacunom upriličio je danas (12.05.) svečani prijem za najsportaše općine, atletičare Martina Mlinarića, Roku Farkaša i Karla Marciuša, te za karatisticu Karate kluba Međimurje Mariu Murković.

Martin Mlinarić  ima 17 godina i hrvatski je reprezentativac. Mlađi je juniorski prvak te mlađi seniorski i seniorski viceprvak države u dvorani. Tijekom 2021. godine ostvario je osobni rekord u dvorani skokom od 206 cm te ga nadmašio skokom od 207 cm na otvorenom. 

Roko Farkaš ima 16 godina i hrvatski je reprezentativac, kadet (U16). Tijekom 2020. godine oborio je dva državna rekorda u dvoranskoj sezoni i to u šestoboju i štafeti. U kategoriji kadeta je trostruki državni prvak te višestruki prvak Hrvatske. U dijelu sezone na otvorenom osvojio je 5 zlatnih medalja na Kadetskom prvenstvu Hrvatske u utrkama na 60 metara, 100 metara, skoku u vis, skoku u dalje te štafeti 4×100 metara.

Osvajač je brončane medalje na Juniorskom prvenstvu Hrvatske, potom zlata, srebra i bronce na Europskim dječjim igrama u Brnu. Roko drži i državni rekord od 11.21 sekundu u trčanju na 100 metara, državni rekord u osmoboju sa 5595 bodova te je oborio četiri državna rekorda u štafetama. Tijekom 2021. godine natječe se kao mlađi junior (U18) te je u dvoranskoj sezoni po prvi put skočio u dalj preko 7 metara.

Karlo Marciuš ima 21 godinu i hrvatski je reprezentativac. Tijekom 2020. godine ostvario je izvrstan rezultat istrčavši stotinu metara za 10.95 sekundi, 200 metara za 22.01 te 300 metara za 34.36 sekundi. Karlo je mlađi seniorski (23) prvak Hrvatske na 100 metara a na Seniorskom prvenstvu Hrvatske u dvorani bio je drugi na 4×400 metara.

Karatistica Maria Murković natjecala se u subotu i nedjelju (17. i 18.04.), u Zagrebu na  Državnom prvenstvu za seniore u kategoriji do 61 kg. Osvojila je broncu i napravila odličan rezultat. Natjecala se i ovaj vikend na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniorke  u kategoriji do 61kg i sa dvije pobjede i jednom izgubljenom borbom ponovno došla do odličja i opet bronce tako da je Maria u ovu sezonu krenula punom brzinom a još je očekuje, ako to dozvole epidemiološki uvjeti studentsko Prvenstvo Hrvatske jer je Maria studentica.

najsportaš nedelišća 2

Izvor: općina Nedelišće 

 

 

Ostavi komentar