10.6 C
Čakovec
Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Napustio nas je Danijel Režek, istaknuti hrvatski građevinski inženjer i gospodarstvenik

Jučer nas je napustio Danijel Režek, hrvatski građevinski inženjer i gospodarstvenik. Rođen je 18. srpnja 1936. u Čakovcu.

Diplomirao je na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu u Zagrebu 1962. godine, a doktorirao na Fakultetu građevinskih znanosti u Zagrebu 1987. godine, na kojem je bio viši predavač 1979–84.

Najprije je bio profesor na Građevinsko-tehnološkoj školi u Čakovcu, a zatim tehnički direktor u GK Međimurju. Bio je zastupnik u Privrednom vijeću Sabora i delegat u skupštini Privredne komore Hrvatske.

Bio je također predsjednik općine Čakovec, član Izvršnog vijeća Sabora i sekretar Republičkog sekretarijata za vodoprivredu te Republičkog komiteta za građevinarstvo, stambene i komunalne poslove i zaštitu čovjekove okoline. Istodobno je bio viši predavač na Fakultetu građevinskih znanosti. Za generalnog direktora Ingre izabran je 1984. Pod njegovim se vodstvom u Ingri razvija timski rad i vođenje projekata na marketinškoj i inženjerijskoj razini. Tijekom uspješne karijere iskazivao je pozamašan interes prema putovanjima, umjetnosti i kulturi općenito.

Sprovod se planira za srijedu, 14. veljače u 14 sati i održat će se na čakovečkom groblju Mihovljan.

 

Izvor: ČAKOVČANKE I ČAKOVČANCI – FB/Daniel Hampamer Kiga, Hrvatska enciklopedija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE