Dani znanosti u OŠ Selnica: Kemijske čarolije i geološka zbirka oduševili učenike

U sklopu školskog Kurikuluma ove školske godine planirane su brojne aktivnosti u Osnovnoj školi Selnica.

Jedna od njih je Dani znanosti u OŠ Selnica. Tim je povodom danas održana radionica „Kemijske čarolije“. Voditelj radionice bio je Karlo Meglić, mag. kemije, profesor čakovečke gimnazije Josip Slavenski. 

Voditeljice projekta su učiteljice: Dijana Premuš, Damira Marušić i Bernarda Tkalčec

Na radionici su sudjelovali učenici petih i šestih razreda. 

Kroz nekoliko uvodnih pitanja, profesor Karlo pobudio je interes učenika i izmamio znatiželjne poglede te zainteresirao učenike za ono što slijedi, za „kemijanje“.

Tijekom radionice učenici su dobili odgovore na mnoga pitanja poput: Zašto sok od zelja mijenja boju? Kako se rade bengalke? Kako gumeni medvjedići postanu vatreni, a kada dobiju mogu poletjeti? Kako plamen mijenja boju? Može li voda gorjeti? …

Radionica je bila popraćena zvukovima divljenja i uzdasima iznenađenja. Bilo je mnogo onih koji su u htjeli biti dio čarolije pa nije trebalo dugo tražiti dobrovoljce. 

Ova aktivnost obogatila je nastavni proces i ponudila odgovor na vječito pitanje: Kako učiti i poučavati? Odgovor je jednostavan: učiniti ga zabavnim i čarobnim.

Drugu radionicu vodila je učiteljica geografije, Damira Marušić. Učenici su proučavali geološku zbirku i tako krenuli „Putevima dinosaura“.

Geološka zbirka donacija je Općine Selnica. Ovom prilikom omogućila je da se učenici upoznaju sa vrstama stijena i njihovim glavnim karakteristikama. Radionica je bila upriličena za učenike sedmih razreda. 

Ostavi komentar