Danas u 16 sati za promet se otvara čakovečki nadvožnjak

čakovečki nadvožnjak
Obnovljeni čakovečki nadvožnjak

Nadvožnjak u Kalničkoj ulici u Čakovcu, ponovo će se otvoriti za promet danas u 16 sati, izvijestili su iz Grada Čakovca.

Radovi sanacije gornjeg ustroja objekta tako su privedeni kraju, a nakon sanacije sjeverne i južne rampe, ostaje još završiti sanaciju stupova i stubišta što neće utjecati na nesmetano prometovanje. Usporedo s otvaranjem nadvožnjaka, za promet otvara se i novoizgrađeni kružni tok sa sjeverne strane nadvožnjaka, na križanju Vukovarske i Nazorove ulice.

U sklopu rekonstrukcije raskrižja rekonstruirana je i kompletna infrastruktura, uređene su pješačko- biciklističke staze, horizontalna prometna signalizacija te hortikultura.
Podsjetimo, obje investicije, sanacija nadvožnjaka i izgradnja novog kružnog toka, vrijedne su ukupno preko 20 milijuna kuna, a velik dio sredstava osiguran je iz vanjskih izvora.

Sanacija je bila podijeljena u četiri faze. Prve dvije faze financirane su iz Proračuna Grada Čakovca, dok su financiranje preostalih dviju faza, prema odluci Vlade, preuzele Hrvatske ceste.

Ostavi komentar