DANAS povorka maturanata ulicama Čakovca: Koristite okolne ceste da ne zapnete u gužvi!

Povorka maturanata kreće ulicama grada Čakovca u srijedu, 22. svibnja 2019. godine u 15 sati  

Tradicionalna povorka maturanata kreće ulicama grada Čakovca u srijedu, 22. svibnja 2019. godine u 15 sati. I ove godine povorka će se formirati kod Gospodarske škole oko 14:30 sati te potom kreće ulicama grada do SRC-a “Mladost”, gdje će se održati završna svečanost.

Trasa kretanja maturanata: ulice V. Nazora i O. Keršovanija do rotora, nakon toga kreće Trgom E. Kvaternika, zatim ulazi u pješačku zonu Ulice kralja Tomislava, nastavlja kroz Franjevački Trg, Trg Republike, parkom Perivoj Zrinskih do obilježenog pješačkog prijelaza kod ugostiteljskog objekta „Flash“ ,gdje se pješačkim prijelazom prelazi Zrinsko Frankopanska ulica te potom nastavlja pored hotela “Park”, zatim se ulazi u Vukovarsku ulicu, gdje dolaskom do raskrižja sa Športskom povorka skreće prema dvorani Graditeljske škole, odnosno SRC-u “Mladost“.

Maksimalno predviđeno vrijeme kretanja povorke je oko sat vremena, dakle do 16 sati.
Tijekom kretanja povorke svi sudionici u cestovnom prometu dužni su pridržavati upozorenja i naredbi policijskih službenika koji će biti u pratnji, tj. osiguranju.
Svakako, apeliramo na sve sudionike u prometu koji će se u naznačeno vrijeme nalaziti na gradskim prometnicama da koriste okolne ulice kako bi stigli na svoje odredište, odnosno da izbjegavaju trasu kretanja maturanata kako ne bi zapeli u prometnoj gužvi.

Ujedno, obavještavamo građane kako će policija javna mjesta, konkretno trasu kretanja maturanata te prostor kod SRC-a “Mladost“, sukladno odredbama članka 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, snimati i fotografirati.

I ove godine u smislu prevencije, organizirane su roditeljske (građanske) ophodnje u koje su bili uključeni roditelji maturanata i policijski službenici (vidi fotografije u galeriji). Takav ustaljeni i dobro prihvaćeni model obilaska okupljališta maturanata  uvelike doprinosi boljem i odgovornom ponašanju maturanata. Naime, na taj način roditeljima je omogućeno da direktno nadziru ponašanje svoje djece.

Ostavi komentar