Danas ozdravila još jedna osoba od koronavirusa u Međimurskoj županiji

šetnica uz rijeku Muru
Šetnica uz rijeku Muru

Sretne vijesti stižu nam danas iz Županijske bolnice Čakovec.

Danas je ozdravila još jedna osoba oboljela od koronavirusa u Međimurskoj županiji.

Veliko mi je zadovoljstvo obavijestiti vas da je i pretposljedna osoba zaražena koronavirusom ozdravila. U Međimurju tako imamo još samo jednu, zaraženu osobu. Ta osoba je vrlo dobrog općeg stanja, ali je još uvijek pozitivna, kazao je župan Posavec na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Načelnik stožer civilne zaštite Josip Grivec izrazio je zahvalnosti svim Međimurcima i Međimurkama na pridržavanju mjera.

Međimurje je već punih 18 dana bez novooboljelih od koronavirusa. U posljednjih 48 sati obavljeno je 59 testiranja, što daje ukupnu brojku od 481 testiranih osoba u Međimurskoj županiji, naglasio je župan Posavec i dodao da su pojačana testiranja u domovima za starije i nemoćne osobe.

Kazao je u nastavku da smo kao županija spremni za organiziranje rada i predškolskim ustanovima i u školama za početak nastave u nižim razredima.

Ravnatelj ŽB Čakovec Tomislav Novinščak obavijestio je da se od 4. svibnja počinju stvarati preduvjeti za popuštanje mjera u zdravstvenom sustavu. Postupno će se aktivirati bolnički sustav za potrebe dijagnostičkih, terapijskih i rehabilitacijskih postupaka.

 

Ostavi komentar