FOTO i VIDEO: DAN ZALJUBLJENIH Međimurci se isprsili za Valentinovo!

Diljem svijeta danas se slavi Valentinovo ili Dan zaljubljenih. Tim smo povodom istražili kako i gdje naši Međimurci slave ljubav, odnosno slave li Valentinovo uopće.

Šetajući ulicama našeg grade osjećala se ljubav u zraku, a to su nam potvrdili i naši sugovornici. Valentinovo više-manje slave svi od mladih do starijih parova. Obaveznu se peku ftičekovi kolači, a članovima obitelji poklanjaju se mali znakovi pažnje ili poklončići iz kućne izrade, bilo u obliku čestitke ili zagrljaja.

Međimurci koji su željni nečeg novog i uzbudljivog zaputili su se čakovečki sexy shop po poklončice za svoje partnere i partnerice. O tome što Međimurci vole prakticirati u svoja četiri zida raspitali smo se kod Lux Sačer, zaposlenice u Erotic shopu Fantazija. Jako su popularni vibratori, lisice, sexy donje rublje i bičevi.

U našoj video snimci pogledajte što smo saznali u čakovečkom sexy shopu.

Cvjećarnice rade za Valentinovo kao nikad do sad

-Primili smo ove godine puno više narudžbi i dečki su se više isprsili nego prethodne godine. Jako su popularni boxevi s ružama. Moram napomenuti da su se dečki modernizirali, ne naručuju se samo crvene ruže, nego i ostalo cvijeće u raznim bojama- kazala nam je Štefanija Perko, vlasnica cvjećarnice Weddings by Štefanija.

Sa svojim kolegicama u cvjećarnici dano-noćno rade kako bi uspjele na vrijeme napraviti sve narudžbe koje su stizale već pred dva tjedna.
-Jučer smo vjerojatno primile preko 50 narudžbi. Jako je malo bilo onih koji kupuju poklone usput, puno više ih je naručilo cvijeće  unaprijed. Vidi se da su se muškarci ove godine jako potrudili, svaka im čast- rekla je u nastavku poznata međimurska cvjećarka.

Parfemi, fotografije, čokolade…

Osim cvijeća, kupuju se i parfemi. Podjednako ih kupuju i muškarci i žene. Stručnjakinju za mirise Sandru Sabol pitali smo kakvi se parfemi kupuju za Dan zaljubljenih. Slatke note prevladavaju, kao i cvjetne, a miris ljubavi je u zraku.

Znak pažnje, kao i prekrasna uspomena krije se u zajedničkim fotografijama koje partneri rado razvijaju. Razvijanje fotografija ponovno je ‘’in’’, a rame u obliku srca idealne za Valentinovo. Uz to, nezaobilazni su čokoladne bombonjere da još dodatno zasladite svoju ljubav.


Restorani puni i tijekom vikenda

Na Valentinovo se pune i brojni međimurski restorani. Rezervacije su pristizale već nekoliko tjedana unaprijed, a od ponedjeljka je većina restorana već bila popunjena pa su oni, koji nisu stigli svoje mjesto rezervirati na vrijeme, ljubavnu večer prebacili za vikend. To nam je potvrdio i Filip Jakopić iz restorana Terbotz u Železnoj Gori.

-Već nekoliko godina unazad restorani su puni za Valentinovo. Svaki put pripremamo posebne menije za taj dan. Posebno su bili traženi večernji termini- ispričao nam je Filip Jakopić, a sličnu situaciju zatekli smo i u restoranu Mamica iz Pušćina.

PITALI SMO građane slave li Valentinovo?

Kao što smo se i sami mogli uvjeriti, brojni Međimurci danas slave Valentinova, i starije i mlađe generacije. Bračni par koji nam je zapeo za oko u našem gradu dolazi nam iz Zasadbrega.

– Slavimo, ali kupujemo samo samo sitnice. U braku smo već 32 godine- rekli su nam Marijan i Snježana Rodinger, držeći se za ruke.

U kupnju poklona danas je krenuo i Denis Novak iz Celina, koji je friško zaljubljen:-  S djevojkom sam tek prohodao, zajedno smo 12 dana. Kupio sam joj crvenu ružu, čašu i sad idem još po okvir za sliku.

Nada Puklavec iz Pušćina ne slavi Valentinovo, ali vjeruje u ljubav.

-Vjerujem da bi trebali biti zaljubljeni i voljeti jedni druge tijekom cijele godine bez obzira na to da li se radi o bračnim partnerima ili parovima u vezi, ljubavi prema djeci ili unucima-  poručila je Nada, a s njom se slažemo i mi.

Autorice: Dora Vadlja i Sanja Heric

FOTO: Dora Vadlja

VIDEO: Sanja Heric

 

Ostavi komentar