Dan otvorenih vrata na Matulovu gruntu

Matulov grunt
Danas od 14 do 18 sati na Matulovu gruntu slijedi završnica Tjedna zaštite prirode u organizaciji Javne ustanove Međimurska priroda.
Povodom toga organiziran je 2. Dan otvorenih vrata na Matulovu gruntu u Frkanovcu.

Gošća Drugog dana otvorenih vrata na Matulovu gruntu je fitoaromaterapeutkinja i voditeljica učeničke zadruge Terra Economica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Željka Kadi, prof. Vodit će besplatnu radionicu izrade hidratantne kreme za lice „Dodir leptira‟. Interes za radionicu bio je izniman, tako da su planirana mjesta za radionicu “planula” vrlo brzo nakon objave prijava.

Svi ostali zainteresirani posjetitelji moći će danas uz stručno vodstvo djelatnika Javne ustanove Međimurska priroda koja i jest domaćin programa saznati više o bivšim vlasnicima ovog posjeda i stare “hiže”. O njegovoj povijesti može se saznati i putem audiovodiča kroz koji vodi glas Iveka Špiranca.

Moći će porazgovarati s trenutnim “gazdom”, rezidentom Tomislavom Šovagovićem. Pisac Šovagović, podsjetimo, ovog je četvrtka unutar Tjedna zaštite prirode moderirao na Matulovu gruntu književnu večer i predstavljanje romana “Vošicki” autora Marka Gregura.

Nedavno je u prostoru Hrvatskog društva književnika predstavljena Šovagovićeva knjiga „Rudnik čvaraka 2“ i tada je autor o knjizi kazao:

– Zbirka je kao čvarak. On je nepravilan i treba ga jesti dozirano.Tako i zbirku treba dozirano uzeti u ruke i čitati. Želim da svaki čitatelj pronađe vrijeme u danu i utone u barem jednu priču i počasti se jednim čvarkom. Zaustavite vrijeme, uživajte u čvarcima i pročitajte zbirku posvećenu Slavoniji.

Više o Šovagoviću, leptirima plavcima, tko je Ivek Špiranec, kako se izrađuje hidratantna krema “Dodir Leptira” i druge zanimljivosti s ovog gruntišta moći će se saznati na 2. Danu otvorenih vrata ove nedjelje 22. svibnja na Matulovu gruntu i adresi Frkanovec 30.

Kao uvertiru u današnja događanja pogledajte i VIDEOZAPIS s 1. Dana otvorenih vrata kada je na gruntu gostovao KUU Zasadbreg.

Kao uvod u današnji program predstavljamo i videozapis s 1. Dana otvorenih vrata na Matulovu gruntu.

Ostavi komentar