Dan općine Šenkovec: Povelju općine primio NK Šenkovec, a priznanje STK Šenkovec

Načelnik Šenkovca Robert Meglić, predsjednik NK-a Šenkovec Branko Zadravec, predsjednik STK Šenkovec Dražen Korent i predsjednica Općinskog vijeća Ružica Sermek.

U sportskoj dvorani Gorčica u Šenkovcu danas, 19. svibnja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Šenkovec povodom Dana općine.

Predsjednica Općinskog vijeća Ružica Sermek zaželjela je na početku toplu dobrodošlicu svim uzvanicima i gostima.

Naša općina postoji 25 godina i jedna je među najrazvijenijim općinama u Međimurju.  Za to su su zaslužni svi prijašnji načelnici i jedna načelnica, svi prijašnji predsjednici Općinskog vijeća. Oni su dali svoj obol i doprinos da naša općina bude to što je danas, naglasila je tom prigodom predsjednica Općinskog vijeća Sermek.

Načelnik Šenkovca Robert Meglić istaknuo je da se Općina Šenkovec toliko razvila u posljednjih nekoliko godina da je postala najpoželjnija općina za život mladih obitelji. Prisjetio se i svih važnih projekata koji su u zadnjih nekoliko godina realizirani i doprinjeli takvom statusu općine.

Svečana sjednica bila je prilika da se istaknutim mještanima i udrugama dodjele općinska priznanja. Tako je povelju Općine Šenkovec za 2022. godinu dobio NK Šenkovec, kao najstarija udruga općine koja je promovirala sporta i sportski duh tokom 75 godina postojanja. Nagrada je bila uručena Branku Zadravcu, predsjedniku NK Šenkovec.

Priznanje Općine Šenkovec za 2022. godinu dodijelilo se STK Šenkovec za postignute rezultate na lokalnoj i nacionalnoj razini te promicanje Općine Šenkovec tijekom 70 godina postojanja. Nagrada je uručena Draženu Korentu, predsjedniku STK-a Šenkovec.

Svečanu sjednicu svojim je nastupom uljepšao zbor Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec.

Dan Općine Šenkovec obilježen je, između ostalog, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima iz Šenkovca te svetom misom.

Dani Šenkovca nastavljaju se glazbenim događanjima. Sutra s početkom u 20 sati na SRC-u Gorčica možete uživati u koncertu Tragova, a u subotu nastupaju zanosne Učiteljice. U nedjelju u šenkovečkoj župnoj crkvi nastupa Komorni ansambl Sveta Jelena i prijatelji.

U ponedjeljak će, prema želji načelnika, biti odigrana prijateljska nogometna utakmica između Šenkovca i Knezovca.

Sve ste dobrodošli!

Foto: Sanja Heric

 

Ostavi komentar