Dan općine Selnica: Na Markovo zaslužnim mještanima dodijeljena općinska priznanja

Općina Selnica svoje dane tradicionalno slavi  25. travnja na spomendan sv. Marka, zaštitnika Župe.

Tim je povodom danas u Kulturnom domu u Selnici održana svečana akademija na kojoj su se dodijelila općinska priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama.

Priznanja i plakete zaslužnim mještanima dodijelio je aktualni ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Plaketa Općine Selnica dodijelila se Ivanu Levačiću za promicanje kulture i očuvanje tradicijske baštine, posebice za očuvanje nematerijalnog kulturnog dobra – izrade pokladne maske pikač.

DVD-u Selnica dodijelila se zahvalnica za poseban angažman i pomoć mještanima za vrijeme pandemije koronavirusa. Zahvalnicu su primili Franjo Kutnjak i Nevenka Oletić, članovi selničkog DVD-a.

Zahvalnice su se uručile i Josipu Šoštariću, posthumno, iz Donjeg Zebanca za razvoj komunalne infrastrukture i izniman doprinos u radu mjesnih zajednica. Priznanje je u njegovo ime primio sin Ivan Šoštarić, a dodijelio mu ga je predlagatelj Stjepan Mesarić. 

Ivan Toplek iz Selnice također je dobio priznanje za razvoj komunalne infrastrukture i izniman doprinos u radu mjesnih zajednica, ali nažalost nije mogao prisustvovati svečanoj akademiji te će mu se priznanje naknadno uručiti.

Josip Šoštarić zaslužan je za izgradnju ceste u Donjem Zebancu, a Ivan Toplek za gradnju općinske zgrade.

U ime nagrađenih prisutnima se obratio Ivan Levačić kazavši sljedeće: -Zahvaljujem uime svih nagrađenih. Hvala svima koji su prepoznali naš rad. Zahvalio bih na nagradi svojim vijećnicima jer me ove godine stvarno iznenadilo što po pitanju nagrada uopće nije bilo rasprave. Vjerojatno ove nagrade ne bi bilo da nisam imao podršku načelnika te općinskih djelatnica Bosiljke i Goge. 

Na svečanoj akademiji prisustvovao je, između ostalih, i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, predsjednik Općinskog vijeća Branko Perčić, zamjenica načelnika Marija Jagarinec-Sić te selnički župnik Tomislav Leskovar.

Ministar Darko Horvat čestitao je nagrađenima, kao i mještanima na Danu općine i Markovu.

Mi koji kroz Selnicu prolazimo vidimo da se Selnica mijenja. Selnica se mijenja nabolje. To je pravi put i budućnost, kreirati uvjete da vi, pogotovo mladi, poželite ovdje ostati. To je opstojnost svakog međimurskog sela i grada, istaknuo je Horvat u svom govoru.

Na kraju je dodao: – Suština političkog djelovanja nije biti politički obojan, ključ svega je dati obol i doprinos za razvoj svojega mjesta. Taj duh i vjera da možete dati doprinos razvoju mjesta neka vas vodi kroz budućnost.

Foto: Sanja Heric

Ivan Šoštarić primio je priznanje za oca Josipa
Ivan Levačić primio je plaketu za promicanje kulture i očuvanje tradicijske baštine
Ivan Šoštarić i Stjepan Mesarić
Uime DVD-a Selnica priznanje su primili Franjo Kutnjak i Nevenka Oletić
Priznanja zaslužnim pojedincima uručio je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat (u sredini)

Foto: Sanja Heric

 

 

Ostavi komentar