13.1 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Dan narcisa održat će se u subotu, 25. ožujka, u Čakovcu i okolnim mjestima

Mjesec ožujak posvećen je prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Karcinom dojke je prva  bolest na ljestvici smrtnosti od zloćudnih tumora kod žena. Nažalost, male su mugućnosti  prevencije, no bolest se može na vrijeme otkriti i liječiti.  

U mjesecu ožujku, članice Kluba Nova Nada već niz godina provode akciju „Dan narcisa“, te na  taj način žele potaknuti sve žene Međimurja da vode brigu o sebi i da redovito odlaze na  mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje.

  U gradu Čakovcu akcija će se ove godine održati na tri lokacije – na Trgu Republike,  Franjevačkom trgu i na jugu kod Trgovačkog centra Jug Mall u subotu, 25.03. u vremenu od 9-12  sati, a akciji će se pridružiti i ostala dva grada te brojna druga mjesta u Međimurju.

Narcise će se, uz simbolične donacije, ponuditi građanima u Strahonincu, u Kotoribi, u Prelogu na tržnici, u Maloj Subotici kod zgrade Općine, u Orehovici i Podbrestu kod Društvenog doma, u Palovcu, Svetom Križu i Donjem Pustakovcu, Sv. Jurju u Trnju, Donjem Hrašćanu, Držimurcu-Strelcu, Ivanovcu, Štefancu, u Gardinovcu kod Društvenog doma, na Belici kod Robne kuće, u Pribislavcu ispred trgovina, u Nedelišću kod zgrade Općine, u Brezju, Lopatincu, Dragoslavcu i Pleškovcu kod trgovina, u Murskom Središću kod Robne kuće. 

Novac prikupljen donacijama koristiti će se za nabavu igli za core biopsiju dojke te za  rehabilitaciju oboljelih članova klubova koji djeluju unutar Lige te, kako bi njihov povratak u  normalan život uz bolest bio što uspješniji, a kvaliteta života sačuvana. 

 Hvala od srca svim zdravstvenim ustanovama, gradovima i općinama, organizacijama i  dobrim ljudima koji prate naš rad, sudjeluju u njemu i pomažu nam u promicanju naše borbe  protiv raka bilo organizacijski, riječju, financijski, materijalno ili brigom za oboljele, što nam  puno znači! 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,190FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE