Daljnja zabrana igranja je atentat na međimurski stolni tenis!

Zvonimir Turk (Čakovec )
Zvonimir Turk, Čakovec

Ovih dana Hrvatski stolni tenis je ona svojoj web stranici obavijestio klubove da je od Ministarstva turizma i sporta dobio negativan odgovor na svoj zahtjev za odobrenje nastavka natjecanja u 1. i 2. Hrvatskim ligama, a time i lokalnim ligama pa se i nadalje mogu igrati samo HEP Superlige, koje niti nisu imale zabranu.

Razlog ostaje isti, da se u pojedinačnim sportovima u koje je HOO svojevremeno strpao stolni tenis, mogu igrati samo najviše lige i pojedinačna natjecanja kategoriziranih igrača, a ostale su pod embargom.

Takvim odlukama naročito je pogođena Međimurska županija, koja nema ekipe u najvišem rangu, a niti kategoriziranih igrača i igračica pa joj je praktički zabranjeno igrati stolni tenis. A posljedice bi mogle biti nesagledive, pogotovo nakon što je klubovima zabranjeno i trenirati pa je to svojevremeni atentat na međimurski stolni tenis. Svjedoci smo brojnih upita klubova o ukidanju zabrane, a nakon negativnih odgovora i pesimističkih najava daljnjih aktivnosti.

Naročito što se tiče onih najmlađih, koji željni aktivnosti prelaze u druge sportove, koji se odvijaju na otvorenim prostorima. Teško je slušati njihova dobro poznata i logična razlaganja o minimalnoj opasnosti, jer je stolni tenis, za razliku od nekih drugih sportova, koji imaju „zeleno svjetlo“, bez kontaktni sport, kada oni koji bi to trebali čuti to ne čuju ili pak ne žele čuti.

U svakom slučaju za međimurski stolni tenis sezona je gotovo završena, krivac će vjerojatno biti samo COVID-19, a oni koji bi trebali brinuti o tome da se ona najmanje osjeti će se kao i u mnogim drugim slučajevima izvući bez posljedica.

Tekst:Franjo Flac

Ostavi komentar