Železna Gora: Muškarac koji je s dva noža napao susjeda ima teže duševne smetnje

nož izboden
Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (rođenog 1950.) zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva iz Kaznenog zakona.

>> Pokušaj ubojstva u Železnoj Gori: Noževima nasrnuo na susjeda!

Okrivljenika se tereti da je 14. kolovoza 2017. u Železnoj Gori, u dvorištu kuće oštećenika, u stanju neubrojivosti, nesposoban shvatiti značenje svojeg djelovanja i upravljati svojim postupcima, držeći u svakoj ruci po jedan nož nasrnuo na oštećenika s ciljem da ga usmrti te s oba noža više puta zamahnuo prema njegovom prsnom košu, vratu i glavi.

Oštećenik mu je uspio nogom izbiti jedan nož iz ruke, a ubode drugim nožem oštećenik je izbjegao braneći se rukom, pa mu je okrivljenik nanio tešku tjelesnu ozljedu (presječeni mišić lijeve šake).

Daljnji napad okrivljenika spriječio je oštećenik zajedno sa svojim sinom koji je tada naišao, tako da su savladali okrivljenika i zadržali ga do dolaska policije.

– U optužnici je predloženo da se okrivljeniku odredi prisilni smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama te da mu se odredi istražni zatvor zbog vjerojatnosti da bi uslijed težih duševnih smetnji mogao počiniti teže kazneno djelo, odnosno da bude upućen u nadležnu ustanovu – objašnjeno je na internetskoj stranici DORH-a.

Ostavi komentar