Vozio više od 130 km/h i pijan pa sletio autom i usmrtio 24-godišnjeg putnika

Prometna nesreća Sveti Križ poginuo
Stravična prometna nesreća u Svetom Križu lani, Foto: ZV

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je, nakon provedene istrage, 23. srpnja podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz Kaznenog zakona.

>> FOTO Sveti Križ: Zastrašujući prizor auta iz prometne u kojoj poginuo mladić

Okrivljenika se tereti da je 21. listopada 2017. oko 5.05 sati u Svetom Križu, upravljajući osobnim automobilom Audi A5, u stanju bitno smanjenih vozačkih sposobnosti zbog alkoholiziranosti (više od 1,6 promila) i pristajući da vožnjom u takvom stanju ugrozi sigurnost drugih sudionika u prometu, vozio brzinom većom od 130 km/h u naselju (brzina je ograničena na 50 km/h).

Uslijed toga je u desnom zavoju izgubio nadzor nad upravljačem i skrenuo vozilom izvan kolnika u lijevo gdje je došlo do udara prednjim lijevim kotačem vozila u rubni cestovni kamen nogostupa, a potom lijevom bočnom stranom vozila u zid gospodarske zgrade.

Nakon toga se automobil prevrnuo na krov, a 24-godišnji putnik u vozilu je kod prevrtanja ispao iz vozila i pritom zadobio mnogostruke teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja.

>> U teškoj nesreći smrtno stradao Denis Kalšan iz Preloga, dva najteže ozlijeđena izvan životne opasnosti

Ostavi komentar