Oni koji voze pod utjecajem alkohola najčešće imaju više od jednog promila

alkohol
Ilustracija

Između 11. i 17. prosinca ove godine kroz redovnu službu policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su pojačan nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 160 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 18 prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i 142 ostala prekršaja:
Prekršaji upravljanja pod utjecajem alkohola (rezime):
• od 0,00 g/kg do 0,50 g/kg – četiri prekršaja,
• od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – dva prekršaja,
• od 1,00 g/kg do 1,50 g/kg – sedam prekršaja,
• iznad 1,50 g/kg – pet prekršaja,

Tijekom akcije zabilježeno je 16 prometnih nesreća od čega jedna s poginulom osobom, tri s ozlijeđenim osobama i 12 s nastalom materijalnom štetom.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola od 2,44 grama po kilogramu, utvrđena je u nedjelju, 17. prosinca u popodnevnim satima u Ivanovcu, kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Za vrijeme provođenja akcije 12 osoba podvrgnuto je ispitivanju na prisutnost opojnih droga, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

U noći s 16. na 17. prosinca (sa subote na nedjelju) od 22 do 5 sati, akcija se ciljano provodila u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom.

Tijekom ciljane akcije utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega osam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i devet ostalih prekršaja:
Prekršaji upravljanja pod utjecajem alkohola (rezime):
• od 0,00 g/kg do 0,50 g/kg – tri prekršaja,
• od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – jedan prekršaj,
• od 1,00 g/kg do 1,50 g/kg – dva prekršaja,
• iznad 1,50 g/kg – dva prekršaja.

Tijekom akcije zabilježena je jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola od 1,93 grama po kilogramu, utvrđena je u subotu, 16. prosinca u večernjim satima u Nedelišću, kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Za vrijeme provođenja akcije četiri osobe podvrgnute su ispitivanju na prisutnost opojnih droga, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

Ostavi komentar