Varaždinac (61) upucao u glavu Martina P. koji se i dalje bori za život u bolnici

Policija u suradnji s DORH-om još istražuje što se točno dogodilo i što je dovelo do tragičnog događaja u kojem je u glavu upucan i teško ranjen 28-godišnji Martin P. iz Vularije, kako su nam rekli njegovi sumještani, suprug i otac dvoje male djece. 

Martin se u subotu u kasnim poslijepodnevnim satima u vikendaškom naselju kraj mjesta u kojem živi, najprije verbalno sukobio sa dvojicom starijih muškaraca iz varaždinskog kraja, već je ranije priopćila policija i kao što smo pisali.

Svađa je očito u nekom trenutku eskalirala, prilikom čega je došlo do pucnjave u dvorištu vikendice u obiteljskom vlasništvu Benčićevih, u kojoj je kako neslužbeno doznajemo 61-godišnjak Ž.Č. upucao u glavu i teško ranio mladića iz Vularije. Još nije poznato kako je u ruku upucan pukovnik HV-a Ratimir Benčić koji je također teško ozljeđen u tom vatrenom sukobu.

Mjesto ispred kojeg se dogodio sukob
Mjesto ispred kojeg se dogodio sukob

Prema dostupnim informacijama koje je dala policija naoružani su bili Ž.Č. također vlasnik jedne od tih vikendica na tom području koji je pucao iz pištolja i kasnije je uhićen, te teško ozlijeđeni Martin P.

Posjetili smo Vulariju pokraj koje se dogodio nemili događaj. S mještanima s kojima smo razgovarali ne mogu vjerovati da se takvo nešto moglo dogoditi u vikendaškom naselju koje služi za odmor. Svi hvale Martina kao vrijednog i marljivog oca koji se bavi keramičarskim poslovima, te su u nevjerici zbog okršaja vatrenim oružjem. Iako je policija kazala na osnovu informativnog razgovora s uhićenim Ž.Č. da je do eskalacije svađe došlo zbog krađe kosilice i solarnih akumulatora koja se nedavno dogodila, mještani i poznanici tvrde da je nemoguće da bi Martin nešto takvo učinio jer je nedavno između ostalog kupio jako vrijednu kosilicu. 

Prema dostupnim informacijama iz bolnice mladić iz Vularije i dalje se bori za život. Istražni organi nastavljaju utvrđivanje okolnosti koje su dovele do sukoba i što se sve točno dogodilo.

Foto: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar