U mjestu kraj Varaždina pronađena veća količina oružja i droge

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u petak 17. svibnja 2024. godine, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 55-godišnjak, 22-godišnjak i 48-godišnjakinja s prebivalištem na području Ivanca.

Prilikom pretrage pronađeno je ukupno 89 grama bijele praškaste materije nalik na drogu
amfetamin, 277 komada tableta anaboličkih steroida, 4 staklene bočice anaboličkih steroida, 100 komada tableta nalik na drogu ecstasy, 2 automatske puške, 2653 komada streljiva raznog kalibra, 16 spremnika za automatsku pušku, više komada različitih dijelova oružja te novčani iznos od 1280 eura u raznim apoenima.

Također je prilikom pretrage, unutar nezaključanog ormara namijenjenog za sigurno čuvanje oružja i streljiva u vlasništvu 55- godišnjaka pronađen pištolj s pripadajućim spremnikom u kojem se nalazilo 8 komada streljiva te je u istom ormaru pronađeno i 264 komada streljiva različitog kalibra, a koje je neovlašteno posjedovao bez prijavljivanja nadležnom tijelu u zakonskom roku.

Tijekom nastavka kriminalističkog istraživanja u subotu, 18. svibnja 2024. godine, u prostorijama PU varaždinske, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga pismovne pošiljke adresirane na ime 48-godišnjakinje, kojom prilikom je od iste oduzeto ukupno 106 komada tableta droge ecstasy. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 22- godišnjak unazad nekoliko mjeseci putem interneta na kućnu adresu, na ime i prezime svoje 48-godišnje majke, naručivao različite vrste droga i anaboličkih steroida namijenjenih daljnjoj prodaji na ilegalnom tržištu, čime je 22-godišnjak počinio kaznena djela ”Neovlaštena proizvodnja i promet drogama” iz članka 190. st. 2. Kaznenog zakona te ”, ”Neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu” iz čl. 191.a st. 1 KZ-a. 22-godišnjak je uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske, nakon čega je 19. svibnja 2024. godine ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu te je po ispitivanju pušten na slobodu.

Policijski službenici PU varaždinske protiv 55-godišnjaka također podnose optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te nastavljaju kriminalističko istraživanje u svezi utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz nedozvoljenu nabavu i posjedovanje automatskog oružja te veće količine streljiva, javlja PU Varaždinska.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE