UPOZORENJE Ususret veselicama povodom Martinja: Ne sjedajte za volan pijani!

U cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, pojačane represivne aktivnosti provodit će se u vremenu od 8. do 12. studenoga 2019. godine, odnosno u vrijeme održavanja proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinje“, javlja međimurska policija.

U te dane očekuje se veći broj sudionika u prometu koji su konzumirali alkoholna pića, prema kojima će poglavito biti usmjerene represivne aktivnosti i to na teritoriju cijele Republike Hrvatske. U to vrijeme biti će angažiran maksimalni broj policijskih službenika sa svom raspoloživom tehnikom.

S obzirom na pogoršanje stanja sigurnosti cestovnog prometa na području PU Međimurske, mobilni timovi policijskih službenika iz svih postaja i Interventne jedinice policije, utvrđivati će najteže prekršaje u prometu do kraja 2019. godine. Poglavito će se utvrđivati prekršaji vožnje kada je u organizmu prisutan alkohol, vožnje nepropisnim brzinama, nekorištenja sigurnosnog pojasa, upravljanja prije stjecanja prava, korištenja mobitela i druge prekršaje koji su uzročnici najtežih prometnih nesreća.

Aktivnosti Mobilnog tima Policijske uprave međimurske sa posebnim naglaskom na četiri ubojice u prometu (brzina, alkohol, pojas, mobitel) provoditi će se pojačano svakodnevno, a osobito u dane vikenda. Posebnu pozornost posvetit ćemo utvrđivanju prekršaja mladih vozača i počinitelja prekršaja u povratu, odnosno počiniteljima koji učestalo čine najteže prekršaje u prometu na cestama, koji dovode do najtežih prometnih nesreća.

Svim sudionicima u prometu preporučam oprez, neka brzinu prilagode uvjetima na cesti poglavito u razdoblju smanjene vidljivosti te u vrijeme mokrih i skliskih kolnika, odnosno neka ne upravljaju vozilima kada su pod utjecajem alkohola.

Ostavi komentar