Ukrao karticu pa ju peglao po dućanima u Čakovcu

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 27. travnja podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenja kaznenih djela  krađe iz čl. 228. st. 1. Kaznenog zakona, prijevare iz čl. 236. st. 1. Kz-a i krivotvorenja isprave iz čl. 278. st. 3. u vezi st. 1. KZ-a. (6. 5. 2021.)

Okrivljenog 43-godišnjaka tereti se da je 12. lipnja 2020. u trgovini u Varaždinu, kriomice uzeo iz torbe prodavačice novčanik s novcem i tri bankovne kartice izdane na njezino ime, a potom u tri prodavaonice u Čakovcu iskoristio jednu kreditnu karticu na način da je neistinito predočio zaposlenicima da je on vlasnik kartice. Tereti ga se da je tom karticom kupio i platio mobitel, više komada raznog alata i drugu robu, a potvrde o transakcijama potpisivao prezimenom oštećenice čime se nepripadno okoristio za više od 19.000 kuna.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela jer su kaznena djela iz ove optužnice počinjena u roku kušnje iz uvjetne osude po ranijoj presudi, stoji u priopćenju DORH-a. 

Ostavi komentar