UIGRANA PLJAČKA u automat klubu Čakovec: Zaposlenica i 59-godišnjak otuđili oko 60 tisuća kuna!

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 11. svibnja provelo prvo ispitivanje uhićenih hrvatskih državljana (1960. i 1975.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njih zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva. 

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 2. svibnja 2019. u automat klubu u Čakovcu, djelujući zajednički temeljem prethodnog dogovora; u cilju da se domognu većeg iznosa novca iz automat kluba; počinili razbojništvo na način da je 44-godišnjakinja kao zaposlenica kluba prethodno dala 59-godišnjaku informacije i upute o mogućnosti ulaska u prostorije kluba i o mjestu gdje se nalazi novac, a zatim je 59-godišnjak oko 5:45 utrčao u klub maskiran crnom tkaninom preko lica i kapuljačom preko glave u vrijeme kad su tamo bile 44-godišnjakinja i još jedna zaposlenica.

Osnovano se sumnja da je uperio pištolj kojeg je imao u ruci prema drugoj zaposlenici kluba i odgurao ju prema blagajni, dok je 44-godišnjakinja pritom glumila iznenađenje i ustrašenost, pa je 59-godišnjak uzeo sa stola novac u iznosu od većem od 60.000 kuna, koji je počinjenja djela podijelio zajedno sa 44-godišnjakinjom.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenicima istražni zatvor, i to 59-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a 44-godišnjakinji zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, stoji u priopćenju DORH-a. 

Ostavi komentar