UHVAĆEN trojac koji je jučer ludovao Kotoribom i prijetio prodavačima i konobarici

Mještane Kotoribe na noge su digla trojica mladića koja su “ludovala” naseljem. Prema neslužbenim informacijama upali su u ugostiteljski objekt te pokrali nekoliko tamošnjih trgovina uz prijetnju oružja pri čemu su ozlijedili prodavačicu i kupca koji ih je htio zaustaviti. Nakon pohoda, “hrabro” su pobjegli.

Prema riječima Nenada Riseka, glasnogovornika policije, nije bilo riječi ni o kakvom oružju niti pak o prijetnji oružjem. Policija je ubrzo izašla na teren i intenzivno krenula u potragu za počiniteljima budući da je znala njihov identitet.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u ponedjeljak, 23. prosinca oko 17 sati i 30 minuta, u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, u trgovini, 38-godišnjak s područja općine Kotoriba, kod kase uzeo kutiju cigareta s namjerom krađe te je izašao iz trgovine, izvijestila je međimurska policija. 

Prijetio staklenom bocom 

Za njim je izašlo dvoje djelatnika trgovine te mu je djelatnik uspio uzeti kutiju cigareta iz ruke. Potom je 38-godišnjak iz hlača izvadio staklenu bocu, koju je podignuo u namjeri da udari to dvoje djelatnika. Djelatnik mu je uhvatio ruku i istrgnuo bocu.

Nakon toga je na parkiralištu ispred trgovine, maloljetnik s područja općine Kotoriba, koji je bio u društvu s 38-godišnjakom, prijetio nasilnim radnjama kupcu iz trgovine. Maloljetnik i 21-godišnjak s područja općine Kotoribe, koji se također tamo nalazio, su vikali i naguravali tog kupca te ga je maloljetnik rukom udario u rame pri čemu je kupac izgubio ravnotežu i pao na parkirani automobil. Lakše je ozlijeđen. 

Zaprimljene su kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela Razbojnička krađa i Prijetnja.

Nadalje je zaprimljena prijava od građana zbog kaznenog djela Prijetnja u kojoj se navodi da mu je taj maloljetnik prijetio nasilnim radnjama istog dana oko 17 sati, u ugostiteljskom objektu u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava.

Također su zaprimljene kaznene prijave dviju djelatnica trgovine u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, kaznenog djela Prijetnje protiv istog maloljetnika, gdje se navodi da je istog dana u večernjim satima, u trgovini, prijetio nasilnim radnjama.

Brzom reakcijom policijskih službenika u večernjim satima uhićeni su 38 i 21-godišnjak, a trećeg su našli kasnije. Nenad Risek dodaje da su i dalje kriminalistička istraživanja u tijeku.

Ostavi komentar