1.1 C
Čakovec
Srijeda, 6 prosinca, 2023

Učestali problem u romskim naseljima: PU međimurska ogorčena je napadom na policajce!

PU međimurska poduzeti će sve da se ne ponovi napad na policajce kakav se dogodio u Sitnicama, 16. lipnja.

>> Policajci napadnuti prilikom intervencije u Sitnicama, a jedan pogođen kamenom!

Policajci koji su došli na intervenciju su ozlijeđeni; jedan je udaren rukom u usta, a drugi je dobio kamen u glavu. Počinitelj kojeg su došli spriječiti u obiteljskom nasilju inače već od ranije poznat policiji.

PU međimurska ogorčena je napadom na policajce! Mi ćemo poduzeti sve u zakonskim okvirima da se ti napadači pravovremeno sankcioniraju. Nadamo se da ćemo uspijeti i spriječiti sve takve napade. Osuđujemo ovaj događaj! Napadnutim policijskim službenicima pružili smo psihološku pomoć, što je uobičajeno u takvim situacijama. Nadamo se da ovo neće ponavljati. Apeliramo i na drugu stranu – kazao je Radovan Gačal, glasnogovornik PU međimurske, na konferenciji za medije povodom napada.

Gačal je istaknuo da često okidač za ovakve napade na policajce alkohol, čak u 90 posto slučajeva.

PU međimurska u vrijeme podjele socijalne pomoći, iz te poznate skupine stanovništva, ima česte dojave o obiteljskom nasilju i narušavanju javnog reda i mira. Onda smo svakodnevno prisutni u naseljima. Ponekad se dogode napadi poput ovoga. Prisila prema službenoj osobi i napad na službenu osobu slična su djela iz te skupine. Takvih je djela 2013. bilo 11, 2014. godine 14, 2015. godine njih 16, a 2016. godine tih je djela bilo devet – objasnio je Gačal.

Problem policajcima u ovakvim situacijama je da se recidivisti ne sankcioniraju sudski pravovremeno, nego postupci često traju godinama te su kazne često blage.

Radovan Gačal
Radovan Gačal, glasnogovornik PU međimurske

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE