U šumi pronađeno zakopano tijelo: Podignuta optužnica za ubojstvo

Pixsell: Foto Vjeran Žganec Rogulja
Pixsell: Foto Vjeran Žganec Rogulja

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo je pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva i dvojice državljana Republike Srbije (1981. i 1993.) zbog počinjenja kaznenog djela pomaganja počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Riječ je o slučaju nestanka Varaždinca Dejana Petrekovića – Pekija u srpnju 2018. godine čije je tijelo u šumi pokraj Jalžabeta pronađeno u listopadu lani. Ubrzo je policija objavila kako se za njegovo ubojstvo tereti  53-godišnji Zdenko Jaroš, koji je 44-godišnjaka ubio zbog sukoba oko duga dok su mu u uklanjanju tragova s mjesta zločina i samog tijela ubijenog pomogla dvojica državljana Srbije.

Županijsko državno odvjetništvo objavilo je kako okrivljenog 53-godišnjaka tereti da je 10. srpnja 2018. u skladišnom prostoru u Varaždinu, prilikom sukoba sa 44-godišnjakom oko duga, snažno ga odgurnuo i iz pištolja ispalio hitac u njegovu desnu potkoljenicu te mu nogom pritiskao tijelo da spriječi njegov daljnji otpor, a od 40-godišnjaka i 28-godišnjaka zatražio da 44-godišnjaku vezicama zavežu ruke, što su oni i učinili. 

Okrivljenog 53-godišnjaka tereti se i da je zatim višekratno tražio od 44-godišnjaka da mu otkrije gdje drži novac i drogu, a kad je ovaj odgovorio da nema ni novac ni drogu, s ciljem da se trajno oslobodi svog novčanog duga prema njemu, svjestan njegove bespomoćnosti i težine bolova i straha koje je trpio, ispalio hice u 44-godišnjaka i usmrtio ga, nakon čega su 40-godišnjak i 28-godišnjak na traženje 53-godišnjaka počistili mjesto događaja, stoji u priopćenju DORH-a. 

U cilju daljnjeg prikrivanja počinjenog kaznenog djela, okrivljeni 53-godišnjak je naložio 40-godišnjaku da osobni automobil ubijenoga odveze i ostavi na jednom parkiralištu te da uništi njegov mobitel.

Okrivljenike se tereti da su mrtvo tijelo 44-godišnjaka osobnim automobilom odvezli i zakopali u šumi nedaleko mjesta kraj Varaždina, kao i da su uklonili sve tragove u skladištu i spalili predmete s tragovima krvi.

Zdenko Jaroš se nalazi u istražnom zatvoru koji mu je određen u drugom postupku, a u optužnici je predloženo da mu se odredi istražni zatvor u ovom postupku, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške. Jedan osumnjičeni državljanin Srbije se otprije nalazi u zatvoru u Hrvatskoj, dok je za drugim raspisana tjeralica, piše večernji.hr. 

Ostavi komentar