U Mercedesu pokušao prešvercati Egipćane: Strpao ih u prtljažnik, jedva su dolazili do zraka

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 2. srpnja provelo prvo ispitivanje uhićenog državljanina Rumunjske (1985.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je 35-godišnjak 30. lipnja 2020. za obećanu novčanu nagradu preuzeo na prijevoz u osobni automobil marke Mercedes više državljana Egipta koji nisu imali putne isprave, vizu niti odobren boravak u Republici Hrvatskoj i Šengenskom prostoru, s ciljem da ih izbjegavanjem granične kontrole ilegalno preveze u Republiku Sloveniju. Osnovano se sumnja da je prema njima postupao na nečovječan i ponižavajući način jer je dio njih smjestio na stražnje sjedište, a dio u skučeni prtljažni prostor sa spuštenom stražnjom policom, u kojem su bili stisnuti i jedva su dolazili do zraka. Policijski službenici su ga zaustavili i spriječili u daljnjem prijevozu kod mjesta Banfi u neposrednoj blizini državne granice s Republikom Slovenijom.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 35-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 29. lipnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1992.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške krađe i pokušaja teške krađe, stoji u priopćenju DORH-a. 

Ostavi komentar