Tužio vlastito trgovačko društvo iz Čakovca da bi se dokopao novca koji mu ne pripada

Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (rođenih 1969. i 1941.).

Optužnica je podignuta zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenike tereti da su kao odgovorne osobe trgovačkog društva iz Čakovca, pribavili nepripadnu imovinsku korist drugookrivljeniku na način da je drugookrivljenik podnio tužbu sudu protiv vlastitog trgovačkog društva tražeći povrat pozajmice veću od milijun kuna koju je navodno dao društvu, iako nije pozajmio društvu nikakav novac, a prvookrivljenica kao direktorica društva nije podnijela odgovor na tužbu.

Na opisani način su ostvareni zakonski uvjeti temeljem kojih je sud donio presudu zbog ogluhe i usvojio tužbeni zahtjev; a time je stvorena obveza društva prema drugookrivljeniku kojem je nakon provedene kompenzacije nepripadno isplaćen iznos veći od 710.000 kuna na štetu društva.

Ostavi komentar