Trojka koja je u Kotoribi udarala u glavu policajku i policajca završila u istražnom zatvoru!

Lisice
Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja trojice uhićenih hrvatskih državljana (rođenih 1993., 1987. i 1968.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prisile prema službenoj osobi i prijetnje iz Kaznenog zakona.

>> Dva policajca ozlijeđena: Skupina muškaraca napala policajce u Kotoribi

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 14. svibnja 2017. oko 2,10 sati u Kotoribi fizički napali troje policijskih službenika koji su postupali po dojavi o remećenju javnog reda i mira i uhitili prvookrivljenika koji je prijetio policijskom službeniku da će ga ubiti.

Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik udario policijskog službenika u glavu, a da je drugookrivljenik udario policijsku službenicu rukom u glavu i oborio ju na tlo, te da je policijskog službenika udario nogom u glavu, dok je trećeokrivljenik rukama uhvatio drugog policijskog službenika i onemogućio ga da pomogne u savladavanju njihovog otpora, pa je prvookrivljenik uspio pobjeći.

U napadu okrivljenika dvoje je policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor svim okrivljenicima zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i sudionike u postupku te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ostavi komentar