Sve više džepnih krađa u Međimurju: Ukrali novčanik 73-godišnjakinji

policija
Policija izvijestila o novim krađama

27. listopada 2020. godine nešto poslije 13 sati u Čakovcu, Zagrebačkoj ulici, dvojica nepoznatih počinitelja ukrala su novčanik, vlasništvo 73-godišnjakinje. U trenutku kada je oštećena obavljala kupovinu, jedan od počinitelja odvraćao joj je pažnju razgovorom o cijenama raznih proizvoda, dok je drugi istodobno iz ruksaka ostavljenog u kolicima za kupovinu, ukrao novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti, bankovna kartica te kartice raznih trgovina.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Džepne krađe najčešće se događaju na mjestima gdje se kreće i okuplja veći broj ljudi, pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, raznim čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, tržnicama, raznim javnim okupljanjima i drugim ”prometnim” mjestima. Počinitelji  mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe životne dobi, a uglavnom rade u skupinama. Jedan počinitelj odvlači pozornost, dok drugi zavlači ruku u džep ili torbicu te izvlači novčanik, a zatim ga najčešće predaje trećem, koji potom nestaje u gužvi.

Ostavi komentar