Sukob s policijom u Kuršancu: Jednom počinitelju mjera zadržavanja, šestorica puštena

Lisice
Ilustracija

Policija donosi dodatne informacije o incidentu u Kuršancu, 12. srpnja.

>> Evo zašto su u srijedu jake policijske snage morale intervenirati u Kuršancu!

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u svezi događaja od srijede, 12. srpnja u Kuršancu, Vrtnoj ulici u kojem se prilikom postupanja policijskih službenika po dojavi o nasilju u obitelji, ispred kuće okupio veći broj mještana koji su negodovali, dok su šestorica mještana pod utjecajem alkohola vrijeđali i omalovažavali, te ometali policijske službenike u dovršenju službene radnje, utvrđeno je da su protiv sedmorice počinitelja podnijeti optužni prijedlozi Prekršajnom sudu u Čakovcu.

Protiv 31-godišnjeg počinitelja obiteljskog nasilja podnijet je optužni prijedlog poradi prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te mu je određena mjera zadržavanja do 15 dana, dok su protiv šestorice počinitelja, dvojice 30-godišnjaka te 23, 32, 39 i 40-godišnjaka, podnijeti optužni prijedlozi poradi prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su nakon saslušanja pušteni na slobodu.

Policijski službenici postupali su u skladu sa zakonskim ovlastima u okviru kojih su prema počiniteljima primijenili sredstva prisile, dok u događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

Ostavi komentar