Smiljanin suprug Ivan Srnec nije danas stigao na sud

Smiljana Srnec, foto: Vjeran Zganec ROgulja/PIXSELL
Smiljana Srnec, foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Suprug Smiljane Srnec Ivan Srnec telefonom je danas ujutro javio da zbog poslova koji su u tijeku ne može doći na sud. Sudac je jučer najavio da će na svjedočenje biti pozvan i Ivan Srnec kojem je poslan poziv.

Ispitan je svjedok koji je kao kriminalistički tehničar sudjelovao na učevidu nakon pronalaska tijela u zamrzivaču u veljači ove godine. Kad je završio očevid na zamrzivaču, komunalno poduzeće odvezlo ju je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec. Očevid je, kako je rekao, sniman kamerom i fotografiran.

Svjedočio je i policijski službenik koji je također opisao tijek očevida i iznošenje zamrzivača iz kuće. Policajac je rekao da svjedoci pretrage nisu bili u kući kad se škrinja iznosila, no oni su jučer rekli da jesu bili u kući, ali nisu vidjeli sam trenutak iznošenja. Suđenje će se nastaviti ispitivanjem svjedoka koje predlaže obrana. Uz ostalo, bit će riječi o dugu obitelji Dominić, Smiljaninih i Jasmininih roditelja, Martina i Katarine. Obrana traži i vještačenje vezano uz ozljede kražlježnice Smiljane Srnec.

Traži i novo sudsko-medicinsko vještačenje položaja tijela u zamrzivaču i ozljeda. Tužiteljstvo se protivi ispitivanju predloženih svjedoka jer smatra da će se samo odugovlačiti postupak, a njihova svjedočenja neće doprinijeti postupku. Tužiteljstvo smatra da je sudsko-medicinski vještak razjasnio sve što je trebalo, piše vecernji.hr

Ostavi komentar