SMILJANA SRNEC 17.12. iznosi obranu: Suprug Ivica koristio blagodat i nije svjedočio

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Branitelj Smiljane Srnec Krešimir Golubić sudskom vijeću ukazao na sijedu vlas kraj desne ruke ubijene Jasmine Dominić koja nigdje nije spomenuta, a vidi se na fotodokumentaciji s obdukcije. 

Na Županijskom sudu u Varaždinu u nastavku suđenja Smiljani Srnec (45) zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić (23) trebao je svjedočiti njezin suprug Ivan Srnec (51).

Srnec je rekao da želi koristiti blagodat i da ne želi svjedočiti. Nije tražio putne troškove zbog dolaska, a na izlasku je razmijenio poglede sa suprugom.

Čita se dokumentacija iz spisa: zapisnik o očevidu, o pretrazi doma, prijavi nestanka nestale osobe Jasmine Dominić. Između ostalog u prijavi stoji: mali ožiljak na čelu, nestala u ljetnoj odjeći. Tvrdoglava je i moguće da se neće javiti dok ne završi studij u Zagrebu.

Čita se presuda Općinskog suda u Čakovcu iz 2016. godine kad je osuđena zbog lažnog prijavljivanja razbojništva, nalaz i mišljenje Centra Ivan Vučetić od 19. veljače 2019. o vještačenju papilarnih linija desnog kažiprsta ubijene, ispis medicinskog kartona Smiljane Srnec u razdoblju od 2008. do 2019. godine., te preslika osobnog medicinskog kartona od rođenja do 2008. godine.

Pročitali su i zapisnik o očevidu na patologiji, o pretrazi šupe od 22. veljače gdje su izuzimali čekiće i sjekire,

Branitelj traži da se vrate na jednu fotografiju s obdukcije na patologiji čakovečke bolnice, ističe detalj pored desnog kažiprsta odnosno desne šake za koji smatraju da je sijeda vlas, koja nigdje nije konstatirana.

Čitaju se podaci HZMO od 14. ožujka 2019. godine za Smiljanu Srnec u kojima je navedeno da nije prijavljena na mirovinsko osiguranje, nalaz i mišljenje o analizi alkohola za žrtvu kojim je u mokraći utvrđeno 0,1 promila te toksikološko vještačenje kojim nije utvrđena prisutnost droge ni psihoaktivnih tvari.

Službena bilješka policije o prijavi nasilničkog ponašanja koje je 2003. počinio njezin otac. Policiju je zvala Smiljana.

Dopis HZMO za Smiljanu Srnec, Martina Dominića, Katarinu Dominić te Jasminu Dominić od 19.11.1998-15.3.1999. u Bis d.o.o. Palovec. U imeniku je Jasmina imala brojeve telefona dr. Siniše Glumičića, prijateljica, Plavog oglasnika, Rajka Mlinarića, mame, Međimurske banke, i slično. Dopis Fakulteta političkih znanosti iz kojeg proizlazi da je upisala studij politologije 1996. te da je status studenta prestao 1999. jer nije napravljen upis u sljedeću akademsku godinu, piše 24sata.hr.

Suđenje se nastavlja 17. prosinca u 12 sati.

Ostavi komentar