Ruskinja i Mađar uhićeni zbog događaja na Preseki, migranti poslani u PU sisačko-moslavačku

Lisice
Ilustracija

U srijedu, 19. rujna, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma 34-godišnja ruska državljanka i 23-godišnji mađarski državljanin su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok su strani državljani prepraćeni u Policijsku upravu sisačko-moslavačku poradi poduzimanja mjera povratka sukladno Zakonu o strancima.

Podsjećamo, da su u utorak, 18. rujna u 19,50 sati na granični prijelaz Preseka izlaznoj graničnoj kontroli iz pravca Republike Hrvatske u pravcu Republike Slovenije pristupila su dva vozila, osobni i teretni automobil mađarskih nacionalnih oznaka, sa kojima su upravljali 34-godišnja ruska državljanka i 23-godišnji mađarski državljanin.

Izvršenim pregledom tovarnog dijela teretnog vozila zatečeno je 21 stranih državljana (osam državljana Afganistana i 13 državljana Irana). Strani državljani su privedeni u prostorije Policijske uprave međimurske, dok su državljanka Rusije i državljanin Mađarske uhićeni.

Ostavi komentar