Rezali ga, čak je i šumu prodao: Četvorka čovjeka mjesecima fizički i psihički zlostavljala

pretučen vlasnik Savska Ves
Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je nakon provedene istrage podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana (rođenih 1991., 1995., 1995. i 1995. godine) zbog počinjenja kaznenog djela iznude iz Kaznenog zakona.

Okrivljenike se tereti da su u razdoblju od veljače do prosinca 2016. u Donjem Vidovcu, fizički i psihički zlostavljali oštećenika na način da su ga tukli, naguravali, prijetili mu da će ga ubiti i napakostiti njegovoj obitelji, vezali ga i nanijeli mu porezotine po nozi, čime su ga ga prisilili da im kupuje odjevne predmete, prehrambene artikle i mobitel, da im daje na korištenje i da proda svoj osobni automobil.

Okrivljenici se također terete da su da samovoljno ulazili u oštećenikovu kuću iz koje su uzimali drva, prehrambene proizvode i odjeću, što im je oštećenik zbog zastrašivanja dozvoljavao, te da su prisilili oštećenika da im preda karticu tekućeg računa i PIN broj, pa su na bankomatima podizali i uzimali novac ili su ga slali da on sam podiže i predaje im novac.

Prvookrivljenik se ujedno tereti da je na opisane načine prisilio oštećenika da proda svoju šumu, a novac od prodaje je zadržao za sebe.

Okrivljenici su počinjenjem kaznenog djela stekli nepripadnu korist od oko 70.000 kuna.

Ostavi komentar