Projurio 172 km/h po južnoj obilaznici “zaradio” kaznu od 5 tisuća kuna

Nadzorna kamera na južnoj obilaznici, ilustracija: Zlatko Vrzan
Nadzorna kamera na južnoj obilaznici, ilustracija: Zlatko Vrzan

Od početka primjene fiksnih nadzornih kamera od 15. rujna 2019. godine do 30. lipnja 2020. godine utvrđeno je 1457 prekršaja prekoračenja brzine, rekli su iz međimurske policije. Najveća brzina kretanja od 172 km/h utvrđena je u utorak, 16. lipnja 2020. godine  u 22:13 sati u Čakovcu, na kolniku južne obilaznice, kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila sa šireg područja grada Čakovca. 

Neslavni rekorder prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5000 kuna uz zabranu upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca, a nakon pravomoćnosti ove odluke u evidenciju vozača upisat će mu se i šest negativnih bodova. Kazne se određuju prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, a razvrstavaju se prema dvije glavne kategorije unutar i van naselja. 

Koliko se prometnih nesreća dogodilo od početka godine na međimurskih cestama pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 17. srpnja!

Ostavi komentar