Prilikom pretrage kuće 18-godišnjak predao automatsku pušku

automatska puška PU međimurska
Ilustracija

U nedjelju, 18. listopada 2020. godine u Paragu temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene su prostorije obiteljskih kuća kojima se koriste 24-godišnjak i 18-godišnjak.

Prije početka pretrage 18-godišnjak dragovoljno je predao automatsku pušku (M70 B1) s dva pripadajuća spremnika, nekoliko desetaka komada puščanog streljiva i zračnu pušku. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, 18-godišnjak i 24-godišnjak su uhićeni te privedeni u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim istraživanjem osnovano se sumnja kako su 18-godišnjak i 24-godišnjak, počinili kazneno djelo neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te će se protiv njih nadležnom držanom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava. Policijska uprava međimurska podsjeća građane da akcija ”Manje oružja, manje tragedija”, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole.

Ostavi komentar