Pretres kuće Đure Horvata, vlasnika Tehnixa: U kuću ušla i hitna pomoć

Objavljene su fotografije ispred kuće vlasnika Tehnixa Đure Horvata. Na njima se nalazi policija koja je pretresala prostor kuće. 

Europski tužitelji jutros kucali na vrata više osoba iz Međimurja i Rijeke zbog sumnje za malverzacije sa sredstvima iz fondova

Osim policije, oko 11 sati pred kuću je stigla i hitna medicinska pomoć, čiji su djelatnici ušli u kuću, piše index.hr.

EPPO je istaknuo da akciju provodi u suradnji s Policijskim nacionalnim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Pretres kuće Đure Horvata u Donjem Kraljevcu, foto Vjeran Zganec Rogulja PIXSELL
Pretres kuće Đure Horvata u Donjem Kraljevcu, foto Vjeran Zganec Rogulja PIXSELL

Jutarnji list doznaje da su osumnjičeni: bivša pročelnica riječkog gradskog Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, njezin suradnik, savjetnik za kapitalne investicije u Odjelu za komunalni sustav Eddy Ropac, direktorica riječke Čistoće Jasna Kukuljan, direktor međimurske tvrtke Tehnix Đuro Horvat i Darko Žagar iz čakovečke tvrtke Žagar koja je izvela projektiranje i projektantski nadzor na projektu sortirnice Mihačeva Draga.

Horvat se javio se na mobitel Jutarnjem i uznemireno ustvrdio da je ‘njegov patent zaštićen, te da su ga optužili za njega.’

– Ja imam sve to, neću izići živ iz kuće. Moj je patent zaštićen, a oni su kriminalci mene optužili za moj patent. Pa svi vi o tome i o meni znate sve’, rekao je Horvat.

Oko 11 sati na njegovu adresu stigla je i ekipa Hitne pomoći. Za sada nije poznato je li Horvatu pozlilo ili ću došli na intervenciju preventivno s obzirom na njegovu životnu dob i loše zdravstveno stanje.

Foto: PIXSELL Vjeran Žganec Rogulja

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE