U Prelogu teško ozlijeđena pješakinja, a u Čakovcu biciklist!

zebra pješački prijelaz
Ilustracija

Još su dvije osobe teško ozlijeđene u prometnim nesrećama tijekom proteklog produženog vikenda.

U nedjelju, 30. travnja oko 17 sati u Prelogu dogodila se prometna nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 76-godišnja pješakinja.

Vozač Mazde, čakovečkih registarskih oznaka, rođen 1990. godine, krećući se kolnikom Sajmišne ulice, dolaskom do semaforiziranog raskrižja s Glavnom ulicom, na znak zelenog svijetla ušao u raskrižje skrećući ulijevo, te se pritom nije zaustavio vozilo kako bi propustio pješake zbog čega je prednjim dijelom vozila udario u tijelo pješakinje, a koja je kolnik Glavne ulice prelazila obilježenim pješačkim prijelazom u trenutku kada joj je bilo upaljeno zeleno svijetlo. Uslijed siline udara pješakinja je srušena na kolnik.

Ozlijeđena pješakinja naknadno je zatražila liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena zbog čega je zadržana na liječenju.
Protiv 27-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu, 29. travnja oko 7 sati i 20 minuta u Čakovcu, dogodila se prometna nesreće u kojoj je teško ozlijeđen 59-godišnji biciklist.

Upravljajući biciklom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,86 promila, nogostupom Ulice Stjepana Radića, nedaleko raskrižja s Ulicom 17. rujna 1991., u jednom trenutku naglo je prikočio zbog čega je izgubio ravnotežu, te pao s bicikla na travnatu površinu uz nogostup.

Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu u Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na liječenju.
O prometnoj nesreći nadležnom državnom odvjetniku dostavit će se izvješće.

Ostavi komentar