PREDRAG KOČILA proglašen krivim za uvredu i klevetu protiv gradonačelnika Stjepana Kovača!

Predrag Kočila, Stjepan Kovač
Predrag Kočila, Stjepan Kovač

Na Općinskom sudu u Čakovcu donesena je nepravomoćna presuda u kojoj je gradski nezavisni vijećnik Predrag Kočila proglašen krivim za kaznena djela uvrede i klevete protiv gradonačelnika Kovač Stjepana i Grada Čakovca.

– U 10 sati sutkinja Općinskog suda u Čakovcu Renata Marciuš pročitala je presudu kojom me je proglasila krivim za kaznena djela uvrede i klevete protiv gradonačelnika Kovač Stjepana i Grada Čakovca, a zbog mojih objava na fb, te mi je odredila jedinstvenu novčanu kaznu od 25.000 kuna plus 7.150 kuna troškova odvjetnika i plus 1.000 kuna sudskih troškova, objavio je na svom Facebook profilu Predrag Kočila 

Predrag Kočila mora platiti ukupno 25 tisuća kuna novčanu kaznu, ali kaže kako ova sudska presuda ovdje neće stati, ako treba ići će u Strasbourg na Europski sud za ljudska prava da dokaže svoju nevinost.

Gradonačelnik Stjepan Kovač tužio ga je, kako sam kaže, nakon sustavnog višegodišnjeg vrijeđanja na Facebooku. Za komentar o tome pitali smo gradonačelnika Stjepana Kovača.

-Zadovoljan sam presudom, jer ona pokazuje da pravna država funkcionira. Ja jesam pobornik slobodnog govora, pogotovo kao javna osoba. Spreman sam na sve kritike i rasprave, ali bi bilo lijepo da su one konstruktivne i opravdane. Postoji linija ispod koje ja u svojim razgovorima ne idem, pa to očekujem i od drugih. Gospodin Kočila je tu liniju davno prošao, rekao je gradonačelnik Kovač.

U šest godina koliko traju objave Predraga Kočile na Facebook profilu, dodaje gradonačelnik, niti dan niti jedan konstruktivan prijedlog s njegove strane.

-Ja sam se tužbom poveo njegovim primjerom, jer je Kočila prvi u povijesti gradskog vijeća koji je tužio Denisa Šarića gradskog vijećnika za klevetu, dodaje gradonačelnik.

Predrag Kočila nije želio komentirati samu presudu, jer kaže kako još nije pravomoćna.

-Što bi rekli moji birači kad ih ne bi izvještavao o političkoj situaciji i radu gradonačelnika? A moj stil kojim se pritom koristim predstavlja moj dio komunikacije i kao takav smatram da je zaštićen zajedno sa sadržajem, tim više što se ne odnosi na privatni život Stjepana Kovača već isključivo i nedvojbeno na gradonačelnika i saborskog zastupnika, poručio je Predrag Kočila.

-I dalje smatram da nisam počinio kazneno djelo uvrede niti klevete koje mi se stavlja na teret. Uspio sam to i nedvojbeno dokazati i što ću dalje dokazivati na višim instancama, sve prema potrebi i do Europskog suda za ljudska prava. Smatram da su mi oduzeta temeljna ljudska prava govora i izražavanja, a moj stil koji ja koristim je samo način izražavanja, a oni su zaštićeni Ustavom Republike Hrvatske, zaključuje vijećnik Kočila.

 

Ostavi komentar