Predložen prisilan smještaj: Neubrojivi mladić u D. Vidovcu porezao policajca po vratu

nož
Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 14. svibnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (rođenog 1993.) zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu iz Kaznenog zakona.

Okrivljenika se tereti da je 26. veljače 2018. u Donjem Vidovcu, u stanju neubrojivosti zbog duševne bolesti, nakon dolaska policijskih službenika zbog dojave o njegovom nasilničkom ponašanju u obitelji, sprječavao policijskim službenicima izlazak iz službenog vozila zatvarajući im vrata svojim tijelom.

Kad su službenici uspjeli izaći iz službenog vozila, okrivljenik je nastavio pružati otpor i počeo bježati, a kad ga je jedan od službenika sustigao, okrivljenik je, tereti ga se, zamahnuo prema njemu nožem i nanio mu reznu ranu na vratu.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku odredi prisilan smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama te da mu se za vrijeme trajanja postupka produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ostavi komentar