Policajci lovili lopove u ukradenom vozilu pa sletjeli u zid kuće, kasnije auto našli zapaljen

Teška prometna nesreća
Prometan na južnoj zaobilaznici Čakovca

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 20-godišnjak sa šireg područja Općine Mala Subotica i maloljetnik s područja Međimurske županije počinili kazneno djelo krađe.

Naime, u noći s 22. na 23. svibnja u Belici, Ulici braće Radić, ukrali su osobni automobil „Fiat Uno“, čakovečkih registarskih oznaka, kojeg su pomoću originalnog ključa kojeg su pronašli u otključanom vozilu, stavili u pogon i odvezli se u nepoznatom smjeru.

>> Belica: Lopov se odvezao autom koji je upalio originalnim ključem kojeg je našao

U srijedu, 23. svibnja oko 23,30 sati u Palovcu, policijski službenici uočili su ukradeni osobni automobil te krenuli za njim. Tijekom potjere u Maloj Subotici, pri skretanju iz Glavne ulice u Ulicu Vinka Žganca, policijski službenici službenim vozilom sišli su izvan kolnika i udarili u zid kuće, dok se drugo vozilo udaljio u nepoznatom smjeru. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen, a na službenom vozilu nastala je materijalna šteta.

U četvrtak, 24. svibnja policijski službenici na poljskom putu između Piškorovca i Domašinca pronašli su u potpunosti izgorjeli ukradeni osobni automobil. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se prema maloljetniku i protiv 20-godišnjaka dostavit posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Ostavi komentar